Scholieren uit Ysselsteyn wandelen voor en met water

Print
Scholieren uit Ysselsteyn wandelen voor en met water

De leerlingen van basisschool St.Oda zamelen geld in voor de bouw van waterputten in Kenia. Afbeelding: ING Image

Ysselsteyn -

Basisschool St.Oda uit Ysselsteyn is één van de 600 scholen die op 28 maart meedoen aan de landelijke sponsorloop Wandelen voor Water. Alle leerlingen dragen een zak met water op hun rug.

De kinderen van groep 7-8 lopen 6 kilometer met 6 liter water in een rugzak, vergelijkbaar met hun leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden. Voor de jongere kinderen zijn de afstanden en liters aangepast aan hun leeftij

Wandelen voor Water wordt elk jaar gehouden rond Wereldwaterdag 22 maart. De school uit Ysselsteyn koppelt de actie ditmaal aan het Jeeloproject ‘Omgaan met de natuur’, dat een tweeledig doel heeft: kinderen bewuster maken van het drinkwater- en sanitatieprobleem in de wereld én geld inzamelen voor oplossingen. De opbrengst gaat naar de stichting Namelok uit Sint Anthonis, die waterputten bouwt in Kenia.

De sponsorloop start om 12.30 uur vanaf het schoolplein. De wandelroutes staan op www.odaschool.nl

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →