IVN vraagt hulp bij opruimen hoogwatervuil

Print
IVN vraagt hulp bij opruimen hoogwatervuil

De Maasoevers liggen na het recente hoogwater bezaaid met zwerfafval. Afbeelding: IVN Geysteren-Venray

Wanssum -

IVN Geysteren-Venray doet zaterdag 30 maart mee aan de actie Schone Maas en roept iedereen op mee te helpen bij het opruimen van zwerfvuil.

Door het recente hoogwater ligt er veel zwerfafval op de oevers. Vuil dat niet wordt verwijderd, komt opnieuw terecht in de Maas en stroomt uiteindelijk naar zee. Daar klontert het afval samen tot plastic soep, een groeiende bedreiging voor het leefmilieu.

Het IVN heeft hulp nodig bij het schoonmaken van de oevers. Wie wil mee helpen opruimen, kan zich aanmelden via info@ivn-geysteren-venray.nl, met vermelding van naam en telefoonnummer. Voor gereedschap, vuilniszakken en handschoenen wordt gezorgd. De schoonmaakactie start om 13.30 uur bij restaurant De Kooy aan de Maas in Wanssum en duurt tot 16.30 uur.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen