200ste lid nieuwe mijlpaal voor WeertEnergie

Print
200ste lid nieuwe mijlpaal voor WeertEnergie

Deze en volgende week zijn er info-avonden op drie locaties. Afbeelding: WeertEnergie

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

WeertEnergie blijft groeien. Met de komt van het 200ste lid werd een nieuwe mijlpaal bereikt.

Volgens voorzitter Peter Gloudi is de gestage ledengroei vooral het gevolg van de actie van de burgercoöperatie om inwoners van Weert mee te laten profiteren van de energie die in Weert wordt opgewekt.

„We houden nu een aantal informatieavonden waarin we laten zien dat samen investeren in zonne-parken of windparken loont. Leden krijgen tot 5% uitkering op het geld dat ze investeren in de realisatie van die parken”. De informatieavonden zijn op 26 maart in De Spil Molenakker, 29 maart in buurthuis Moesel en op 3 april in Theater de Huiskamer, telkens om 19.30 uur.

Om zowel het zonnepark in Altweerterheide (2019) als drie windturbines langs de A2 (2020) te rea-liseren moeten de leden van WeertEnergie zo’n anderhalf miljoen euro eigen vermogen inleggen. „Dat lijkt veel en is het ook wel, maar als je bedenkt dat je dan mede-eigenaar van die energiecen-trales bent en jaarlijks tot 4 of 5 % opbrengst hebt, valt de investering alleszins mee. Je spaargeld bij een bank levert veel minder op. En na vijf jaar kun je je inleg terugkrijgen”, aldus Peter Gloudi.

Voor het coöperatieve zonnepark in Altweerterheide is al voldoende geld beschikbaar. Naar ver-wachting zal dit park eind mei gereed zijn en stroom leveren voor zo’n 400 gezinnen in Weert.

WeertEnergie wil niet alleen eigen groene energie in de gemeente opwekken en leveren, maar ook een bijdrage leveren aan de economie. „Als we samen investeren, blijft het geld in de regio. En als we dat samen realiseren, kunnen we ook de voorkeur geven aan regionale bedrijven en de kennis en ervaring met anderen delen. Dat is ook de taak van een burgercoöperatie,” meent Gloudi. Meer informatie op www.weertenergie.nl.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →