Politiek compleet verrast door afsluiten zwemplas in Overloon

Print
Politiek compleet verrast door afsluiten zwemplas in Overloon

Het strand van ’t Schaartven. Afbeelding: DG/Ed van Alem

Overloon -

De politiek in de gemeente Boxmeer is volledig verrast door het plan om recreatieplas ’t Schaartven in Overloon af te sluiten.

De nieuwe eigenaar liet deze week weten dat er hekken komen om een groot deel van het gebied. De verraste raadsleden willen het koopcontract nu goed tegen het licht houden om te kijken of het afsluiten van de plas in Overloon wel mag. Ze waren in de veronderstelling dat de nieuwe bezitter er entree zou heffen aan strandliefhebbers en zwemmers uit de verre omtrek. Nu zijn die er ineens helemaal niet meer welkom. Met het scenario van sluiting was geen rekening gehouden.

Kinderen

Inwoners van Overloon, Venray en omstreken die in de warme zomermaanden op het strand neerstreken, kunnen daar deze zomer niet terecht. Er is weliswaar nog een klein openbaar strand maar het water op die plek is snel diep. Gezinnen met kleine kinderen kunnen daar niet terecht. Het grote strand is met ingang van dit seizoen niet toegankelijk meer.

Hoofdpijndossier

’t Schaartven is een hoofdpijndossier voor Boxmeer. Al jarenlang wordt er over de plas gesteggeld. De gemeente Boxmeer was eigenaar maar wilde ervan af omdat het te veel geld kostte. Maar Boxmeer wilde de plas wel als zwemgelegenheid houden. Bij de verkoop aan Thijs Hofmans uit Overloon is daar iets fout gegaan, volgens de politiek. ,,Hier hebben we allemaal geen rekening mee gehouden”, zegt Judith Logtens van de VVD.

Huisjes

Volgens Hofmans kost de plas openhouden hem meer dan sluiten. Zelfs als hij entree heft. Plannen voor de recreatieplas verkeren volgens hem nog in een pril stadium en variëren van een appartementenhotel tot luxe vakantiehuisjes aan het water. Een terugkeer van de lokale badgasten sluit hij niet uit als de plannen eenmaal verwezenlijkt zijn.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →