Boekenbeurs verdeelt 60.000 euro over vier goede doelen

Print
Boekenbeurs verdeelt 60.000 euro over vier goede doelen

Vier stichtingen ontvingen geld voor projecten in de hele wereld. Afbeelding: Geert Hendrikx

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Stichting Boeken Steunen Mensen heeft de opbrengst van de in januari gehouden boekenbeurs verdeeld over vier goede doelen. Het gaat om een totaalbedrag van 60.000 euro.

De Stichting Nazareth Foundation ontving 20.000 euro voor verschillende leefbaarheidsprojecten in Malawi. Eenzelfde bedrag werd uitgereikt aan de Stichting Kinderen van de Zon, die het geld investeert in betere levensomstandigheden en ontwikkelingsmogelijkheden voor kansarme wijk- en straatkinderen, jongeren en hun moeders in Peru.

Een cheque van 12.500 euro was er voor de Stichting Sint Martinus, die in Rio de Janeiro een straatkinderenproject runt. De Stichting Ruwani kreeg 7500 euro om in Sri Lanka de leefomstandigheden voor kinderen en jongeren met een beperking te verbeteren.

Secretaris Geert Hendrikx omschrijft Boeken Steunen Mensen als een “hele grote goede doelen recycling fabriek van tweedehands boeken en platen. Duurzaam en ook nog goed voor het milieu”. Twee keer per week inspecteren en rubriceren zo’n 40 selecteurs in de loods van de voormalige drukkerij van de paters in Steyl de nieuwe voorraad.

De volgende beurs is op 3, 4 en 5 januari 2020. Tot augustus kunnen nog aanvragen voor donaties worden ingediend middels het digitale formulier op de website www.boekensteunenmensen.nl. In oktober maakt de stichting de nieuwe goede doelen bekend.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →