Nederlandse handbalsters ten onder tegen Duitsland

Print
Nederlandse handbalsters ten onder tegen Duitsland

Emmanuel Mayonnade, de Franse bondscoach van de Nederlandse handbalsters. Afbeelding: ANP

De Nederlandse handbalvrouwen hebben voor het eerst onder leiding van de nieuwe bondscoach Emmanuel Mayonnade verloren.

Duitsland was in Oldenburg met 29-28 te sterk voor de nummer vier van de laatstgehouden Olympische Spelen. Mayonnade debuteerde een dag eerder in Groningen met een overwinning van 29-26 op Duitsland. In de tweede ontmoeting met Duitsland kregen ook veel talenten in het Nederlandse team een kans.

Halverwege keek Oranje tegen een achterstand van 19-12 aan. De achterstand had nog groter kunnen zijn. Doelvrouw Tess Wester stopte drie strafworpen.

Supporters

In de Grosse EWE Arena, met veel Nederlandse supporters op de tribune, werd het na rust nog spannend. Aan de hand van Estavana Polman kwamen de handbalsters terug tot 26-25. Martine Smeets zorgde zelfs even voor een gelijke stand (28-28). In de volgende aanval kwam Duitsland weer op voorsprong. Nederland kreeg nog een grote kans. Lois Abbingh miste drie seconden voor tijd in vrije scoringspositie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →