Voor hoeveel geld gaat een woning in jouw gemeente van de hand?

Print
Voor hoeveel geld gaat een woning in jouw gemeente van de hand?

Afbeelding: Streetview

De gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning in Nederland is vorig jaar toegenomen tot ruim 287.000 euro.

Het prijsverschil tussen de duurste en goedkoopste gemeenten was met 760.000 euro nog nooit zo groot, blijkt uit onderzoek van het CBS en het Kadaster.

In de Randstad en Noord-Brabant is de gemiddelde prijs voor een koopwoning veelal hoger dan in de randen van Nederland. Goedkopere gemeenten zijn vooral te vinden in Groningen, Friesland, Limburg en Zeeland. De verschillen worden mede bepaald door het soort woningen dat verkocht wordt.

Blaricum

Blaricum is na vier jaar weer de duurste gemeente van Nederland. Gemiddeld kostte een koopwoning hier ruim 902.000 euro, de hoogste verkoopprijs sinds de start van de meting in 2000. Na Blaricum staan de duurst verkochte huizen in Laren, Bloemendaal en Wassenaar.

Limburg

In Limburg is Mook en Middelaar koploper, met een gemiddelde verkoopprijs van bijna 3 ton. Eijsden-Margraten en Nederweert staan op plek twee en drie. Onderaan de Limburgse lijst bungelen de Parkstadgemeenten Heerlen, Kerkrade en Brunssum (165 tot 170 duizend euro).

Interactieve kaart

Klik op de interactieve kaart (gemaakt door LocalFocus) voor de gegevens van jouw gemeente.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen