Video: Deel van oude stadsmuur in Maastricht ingestort

Print

Video: Track’88

Maastricht -

In Maastricht is zaterdagavond een stuk stadsmuur langs de Sint Pieterskade ingestort. De stenen vielen in een vijver, aldus de politie.

Dat gebeurde rond 23.00 uur. Hoe het enkele meters hoge stuk muur, over een breedte van zes meter, kon instorten is niet duidelijk. Er liepen net twee mensen langs toen het gebeurde, maar zij bleven ongedeerd.

De brandweer heeft met warmtemeters gezocht naar eventuele slachtoffers onder het puin. Maar volgens een woordvoerder van de brandweer zijn geen gewonden aangetroffen. Naast het ingestorte deel staat een stuk stadswal bol, zei de woordvoerder. Een constructeur en de dienst Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Maastricht bekijken wat ze daarmee moeten.

Lees en bekijk ook: Deel van oude stadsmuur in Maastricht ingestort

Niet uitgesloten kan worden dat de eeuwenoude muur nog verder instort. De omgeving van het gat in de muur is afgezet, mede omdat de muur mogelijk instabiel is, aldus de woordvoerder.

Aan de eeuwenoude vestingmuur zijn vorig jaar werkzaamheden uitgevoerd. Zo is er achterstallig en regulier onderhoud geweest aan de twee rondelen De Vijf Koppen en Haet ende Nijt en aan de Poort Waerachtig van de stadsmuur. De werkzaamheden waren rond oktober 2018 klaar.

Video: Deel van oude stadsmuur in Maastricht ingestort
Hulpdiensten zijn uitgerukt voor de ingestorte muur. Foto: Track’88
Video: Deel van oude stadsmuur in Maastricht ingestort
Foto: Harry Heuts

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen