Zon breekt in hele land door, maandag regen

Print
Zon breekt in hele land door, maandag regen

Genieten van de zon op het terras in Maastricht. Afbeelding: ANP

Het begin van deze dag is fris maar veelbelovend. In het hele land breekt zondag de zon door. ,, Geniet ervan, morgen is het weer anders”, zegt meteorologe Diana Woei van Weerplaza.

Er zijn eerst nog veel wolken in het zuiden van het land aanwezig, maar ten noorden van de grote rivieren komt de zon vaker door. Het wordt 11 of 12 graden bij een zwakke tot matige noordelijke wind. Doordat er voor zondag meer zonuren in de verwachting staan dan zaterdag lijkt dit de beste dag van het weekend.

Maandag veel wind

Na het weekend trekt de noordelijke wind flink aan. In de kustprovincies waait het maandag vrij krachtig tot hard vlak aan zee, windkracht 5 tot 7. Ook valt er vooral in de oostelijke helft van het land een enkele bui. De zon schijnt nu en dan tussen de wolkenvelden door. De middagtemperatuur ligt rond de normale waarde van 10 graden.

Daarna krijgt een hogedrukgebied meer invloed op het weer in ons land. Het blijft een aantal dagen droog en de wind neemt in kracht af. Aan de temperatuur verandert niet veel, overdag wordt het 9 of 10 graden. In de late nacht en vroege ochtend is kans op vorst aan de grond. Woei: ,,Kortom, het is nog geen tijd om de bloemetjes buiten te zetten.”

Bekijk hier de actuele weersverwachting voor Limburg.