Grote paniek in Disneyland Parijs na vals alarm

Print
Grote paniek in Disneyland Parijs na vals alarm

Bezoekers rennen weg in Disneyland Paris nadat ze ontploffingen horen. Afbeelding: RV/AD

In het attractiepark Disneyland Parijs brak zaterdagavond paniek uit bij bezoekers na het horen van verdachte geluiden. Er werd gelijk gedacht aan geweerschoten of explosies, maar het Ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigt dat het om een vals alarm ging.

Een deel van het pretpark zou in lockdown zijn gegaan nadat er geroepen werd dat er geweerschoten waren gehoord. Toeristen moesten binnenblijven. Naast politie zouden er ook militairen aanwezig zijn in het park. Inmiddels heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigd dat het om een vals alarm ging en dat er geen reden tot paniek is.

Op Twitter zijn beelden opgedoken van mensen die in paniek wegrennen. ,,Uitgaansgebied Disney Village in Disneyland Paris wordt volledig geëvacueerd. Bezoekers in winkels en restaurants mogen niet naar buiten. Onduidelijk wat er aan de hand is”, zo meldt een bezoeker.

Defecte roltrap

De oorzaak was een defecte roltrap. Er ontstond paniek na het horen van enkele luide knallen. In de massahysterie die erop volgde, sloegen heel wat mensen op de vlucht. Daarbij zouden enkele mensen gewond zijn geraakt.

Romain Goffinet, een Belg ter plekke, zegt tegen Sudinfo dat de terrassen binnen een aantal seconden leeg waren. ,,We werden in de winkels geduwd, bewakers sloten de deuren en we werden daarna via de achterkant geëvacueerd. Er was veel paniek. Mensen huilden. Volgens een van de bewakers gaat het om vals alarm, maar is het nu eenmaal belangrijk dat er politie aanwezig is in het park.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →