Zo voorkom je niesaanvallen door hooikoorts in je auto

Print
Zo voorkom je niesaanvallen door hooikoorts in je auto

Afbeelding: AD

Een keer niezen in je auto zorgt er al snel voor dat je in het stadsverkeer 14 meter verder bent zonder op het verkeer te letten. Het is daarom verstandig je auto zo goed mogelijk af te schermen tegen pollen.

Veel automobilisten hebben de eerste hooikoortsaanvallen al gehad. Door de hoge temperaturen in februari en deze maand, komen de eerste berkenbomen al in bloei en dat is slecht nieuws voor hooikoortspatiënten met een allergie voor berkenpollen.

Hoewel niezen slechts een van de reacties van het lichaam is op het verhoogde aantal pollen, moeten automobilisten het risico van niezen niet onderschatten, omdat dit in het verkeer al snel kan leiden tot ongevallen. Volgens Achmed Leser van de Duitse TÜV kunnen bestuurders hun auto wapenen tegen het binnendringen van pollen.

Dood

Dit is volgens de TÜV belangrijk omdat iemand die niest ongeveer 14 meter lang met gesloten ogen aflegt. ,,Voor de automobilist kan dit in het ergste geval het verschil maken tussen leven en dood”, aldus Leser. Hij pleit dan ook voor het regelmatig vervangen van de filters van het airconditioning- of ventilatiesysteem. Ook het sluiten van de ramen en het instellen van de recirculatiestand bij de airconditioning helpt. Als laatste moeten hooikoorts-patiënten volgens hem het interieur van de auto regelmatig reinigen om de allergenen te verwijderen en tijdens het rijden een zonnebril dragen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →