Hongaarse premier Orbán haalt uit naar Frans Timmermans

Print
Hongaarse premier Orbán haalt uit naar Frans Timmermans

Afbeelding: EPA

De nationalistische Hongaarse premier Viktor Orbán heeft weer kritiek geuit op eurocommissaris Frans Timmermans.

,,Er was deze week een stemming die de Nederlandse Eerste Kamer transformeerde. De partij van deze Timmermans ging daar compleet onderuit”, zei de premier over de PvdA’er in een radio-interview. ,,Hij heeft het vertrouwen verloren van zijn volk. En ondertussen komt hij naar Boedapest en Europese hoofdsteden om ons de les te lezen over democratie.”

Ook heeft Orbán weer uitgehaald naar de Europese Unie. ,,Brusselse politici leven in een bubbel”, zei Orbán. ,,Ze vormen een Brusselse bureaucratische elite die het contact met de werkelijkheid kwijt is.”

De kritiek van Orbán volgt op de schorsing van zijn Fidesz-partij door de Europese Volkspartij (EVP), de grootste fractie in het Europese parlement. Die strafmaatregel heeft onder meer te maken met de Hongaarse postercampagne tegen voorzitter Juncker van de Europese Commissie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →