Mande Bushendich wint Parelloop in onwaarschijnlijk snelle tijd

Print
Mande Bushendich wint Parelloop in onwaarschijnlijk snelle tijd

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Brunssum -

Mande Bushendich heeft zondagmiddag de 31e editie van de Parelloop gewonnen. De Ugandees liep in Brunssum naar een onwaarschijnlijke snelle tijd van 27.56 minuten.

Bushendich was daarmee een halve minuut sneller dan zijn landgenoot Kevin Kibet en de Marokkaan Yakoub Labquira.

Het regende door de prima weersomstandigheden persoonlijke records en snelle tijden op het parcours. Beste Nederlander werd Jesper van der Wielen die tussen al het Afrikaanse geweld naar 28.42 minuten liep. Hij werd daarmee vijfde.

Susan Krumins kwam bij de vrouwen niet toe aan een aanval op het nationale record. Krumins bleef daar met 32.14 een dikke minuut boven. De Keniaanse Evaline Chirchir zegevierde in 31.17. Krumins werd uiteindelijk vijfde overall.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen