Betere fietsverbinding tussen Roermond en Niederkrüchten nader bekeken

Print
Betere fietsverbinding tussen Roermond en Niederkrüchten nader bekeken

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Naast een al eerder aangekondigde studie naar een snelfietsroute tussen Roermond en Mönchengladbach via Wegberg, wil de gemeente Roermond ook bekijken of er een betere fietsverbinding met het Duitse Niederkrüchten en Mönchengladbach kan komen.

Voor de studie naar een snelfietsroute die het IJzeren Rijn-tracé volgt en via Wegberg naar Mönchengladbach loopt, is al Europese subsidie beschikbaar gesteld. De gemeente Niederkrüchten meldde zich in Roermond om te bezien of er ook via die Duitse plaats en via Schwalmtal een betere fietsverbinding naar Mönchengladbach mogelijk is.

Kansrijker

Naar nu blijkt mag de route die tussen Roermond en Niederkrüchten kan ontstaan naar Duitse maatstaven geen snelfietsroute heten. Voor recreatief- en woon-werkverkeer wordt de route via Wegberg kansrijker geacht. Desalniettemin willen Roermond en Niederkrüchten toch kijken of de fietsverbinding verbeterd kan worden. Een onderzoek zou kunnen rekenen op Europese subsidie.

Op dit moment wordt bekeken of ook gemeenten als Beesel en Brüggen aan willen haken bij het plan. Als dat duidelijk is kan ook voor het onderzoek naar deze grensoverschrijdende fietsroute Europese subsidie worden aangevraagd. Wanneer de studies naar beide routes kunnen starten, is nog onbekend.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen