Roda geeft overwinning weg in derby tegen MVV

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Maastricht / Itteren / Kerkrade / Eygelshoven - De derby tussen Roda JC en MVV is zondagmiddag geëindigd in een gelijkspel: 2-2.

Roda leek, in de eerste wedstrijd onder Eric van der Luer, lang op weg naar een overwinning. De thuisploeg kwam op 2-0 voor, maar zag MVV na een sterk slotoffensief terugkomen tot 2-2.

Slordigheden
Of het nu aan het ontbreken van de uitsupporters of het gebrek aan vertrouwen bij beide ploegen lag: van de traditioneel heetgebakerde derbysfeer was in de eerste helft amper sprake. Roda en MVV grossierden om beurten in slordigheden en hielden elkaar grotendeels in evenwicht. Grote kansen waren er wel, met name voor MVV. Ippel raakte na dertien minuten de lat, de eerste rebound belandde vervolgens op de paal, de tweede vloog over.

Beter
Roda kwam na rust direct een stuk beter voor de dag. Al binnen tien minuten resulteerde dat in een doelpunt. MVV stond verkeerd opgesteld bij een snelle omschakeling van de thuisploeg, waardoor Remans zo door kon lopen. De aanvaller legde de bal breed op Milts, die op het randje van buitenspel overtuigend binnenschoot: 1-0. Het was het signaal voor MVV om ook wat uit de schulp te kruipen. Het leverde een prima mogelijkheid op voor Schroijen. Doelman Muyters, door Van der Luer verkozen boven Novakovic, hield zijn ploeg met een goede redding op de been.

Protesten
Waar MVV op gelijke hoogte had moeten komen, was het Roda dat nogmaals hard toesloeg. Remans, bij de openingstreffer nog de aangever, werd goed diep gestuurd en liet Koopmans kansloos: 2-0. Bij MVV werd er hevig geprotesteerd omdat Ippel voorafgaand aan de counter een zetje in zijn rug kreeg, scheidsrechter Mulder wees de bezwaren resoluut van de hand.

Slotoffensief
Een kwartier voor tijd deed MVV dan toch wat terug. Invaller Abubakar reet met een prachtig steekballetje de Roda-defensie open, waarna Van den Hurk op aangeven van Schroijen kon binnentikken: 2-1. De aansluitingstreffer was het startschot voor een slotoffensief van de bezoekers. Dat resulteerde vlak voor tijd na opnieuw een soepele MVV-aanval in de gelijkmaker. Opnieuw was Schroijen de aangever, ditmaal Croux de afmaker: 2-2. 

Bekijk hier de nieuwste aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger