Dichter en kunstenaar Hans Danker (63) overleden

Print
Dichter en kunstenaar Hans Danker (63) overleden

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

In Grubbenvorst is op 63-jarige leeftijd dichter en kunstenaar Hans Danker aan de gevolgen van een hartstilstand overleden.

Danker werd in 1956 in Eindhoven geboren. Op vijftienjarige leeftijd ging hij samenwonen in Roermond. Danker was fervent dichter en schrijver. Van zijn hand zijn verschillende gedichtenbundels zoals ‘Grenzeloos & Bandeloos’ (1983), ‘Verrukt Vervellen’ (1985) en ‘Verward vereend’ uit 1986, dat hij samen schreef met dichter Hans van Bergen.

Poëtofoon

Danker schreef ook meerdere boeken, was kunstschilder en maakte tevens een lied ter ere van het 750-jarig bestaan van Roermond. Daarnaast was hij de bedenker van de poëtofoon, waarbij mensen door een telefoonnummer te draaien een gedicht te horen kregen van bijvoorbeeld Simon Vinkenoog, met wie Danker veelvuldig correspondeerde en waaruit de bundel ‘Maandagavondgedichten’ uit voortkwam.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →