Basisschool Randwyck gaat parkeerchaos aanpakken

Print
Basisschool Randwyck gaat  parkeerchaos aanpakken

De Vrijeschool in Randwyck. Afbeelding: Johannes Timmermans

Maastricht / Itteren -

Eent tekort aan parkeerplaatsen leidt tot onveilige situaties bij het halen en brengen van leerlingen van de basisschool in Randwyck. De schooldirectie wil strenger handhaven. Maar dat lost op de lange termijn niets op, vindt het CDA.

Basisschool Bernard Lievegoed in Randwyck is de parkeerchaos bij het brengen en ophalen van leerlingen beu. In een brief aan de ouders heeft de directie van de school laten weten dat ze het probleem op korte termijn gaat aanpakken. „We zien en horen regelmatig dat rond het schoolgebouw veelvuldig fout geparkeerd wordt. Het gaat voornamelijk om het parkeren op het trottoir en het parkeren buiten de daarvoor bedoelde vakken. Dit veroorzaakt overlast rondom de school en kan hinderlijk en gevaarlijk zijn voor voorbijgangers en/of leerlingen”, aldus de directie die de ouders waarschuwt dat de boetes kunnen oplopen tot 149 euro.

Onveilig

Het CDA in de Maastrichtse gemeenteraad gaat dinsdag vragen stellen over de kwestie. De fractie heeft contact gehad met ouders die beamen dat er inderdaad een parkeerprobleem is. Dat zorgt voor onveilige situaties bij de zogenaamde lus op de Leuvenlaan, maar ook in de directe omgeving. Dat heeft mede te maken met het gebrek aan voldoende parkeerplaatsen, zeker op piekmomenten, aldus de fractie. Het CDA wil weten of het mogelijk is om bijvoorbeeld een kiss-and-ride-strook te realiseren in Randwyck voor een betere en veiligere doorstroming van het verkeer. Het CDA vindt erop dat een strengere handhaving op de langere termijn geen oplossing is en wil graag weten hoe burgemeester en wethouders de parkeerinfrastructuur rondom de basisschoool denken aan te pakken.

Ziekenhuis

De parkeerproblemen in Randwyck beperken zich overigens niet alleen tot de basisschool. Ook in de rest van de buurt wordt geklaagd over de parkeerdruk. Nogal wat werknemers van bijvoorbeeld het ziekenhuis, Vodafone en de andere kantoren parkeren in de wijk omdat ze daar niet hoeven te betalen. De gemeente werkt samen met een klankbordgroep aan een voorstel voor een nieuw parkeerplan, waarbij het invoeren van betaald parkeren één van de mogelijkheden is.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen