Kunst

‘Nieuwe’ Tefaf pakt goed uit: 70.000 bezoekers

Print
‘Nieuwe’ Tefaf pakt goed uit: 70.000 bezoekers

Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht -

De nieuwe selectieprocedure en het daardoor flink veranderde deelnemersveld heeft volgens Tefaf Maastricht een positieve uitwerking gehad op het aantal verkopen. De kunstbeurs trok dit jaar 70.000 bezoekers.

„De nieuwe selectie en de gewijzigde samenstelling van de keuringscommissie heeft duidelijk een positieve impact gehad”, aldus voorzitter Paul Smeets, voorzitter van Tefaf Paintings. Op de beurs wisselende ook deze editie diverse topstukken van eigenaar.

Zo ging een getijdenboek van 1,85 miljoen uit de vijftiende eeuw naar een verzamelaar in de VS. Ook werd een wit marmeren Romeinse buste voor 1,4 miljoen verkocht en ging het doek Roses van Henri Fantin-Latour, met een vraagprijs van 2,5 miljoen dollar, naar een verzamelaar in de VS. Een andere bijzondere transactie was de aankoop van een portret van Frédéric Maurice de la Tour d’Auvergne (1605-1652) door de provincie Limburg.

Het betreft een olieverf op een paneel van Jansz. van Mierevelt (1567-1641), dat verweven is met de geschiedenis van Maastricht. Als compensatie voor deelname aan het beleg van ’s-Hertogenbosch in 1629 en kreeg De la Tour het medebestuur van Maastricht en werd er later gouverneur. Het portret gaat naar het Bonnefantenmuseum. Hoeveel ervoor is betaald, is niet bekendgemaakt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen