BAL mag enkel hopen op een goede uitslag

Print
BAL mag enkel hopen op een goede uitslag

Afbeelding: iStock

Voorafgaand aan het duel tegen Apollo was er enige hoop op een zege voor Basketball Academie Limburg (BAL). Maar andermaal bleef het bij hoop. De gasten uit Amsterdam wonnen zondagmiddag met 68-75.

Jules Schild en Tony Washington scoorden in de aanvangsfase allebei heel snel zes punten en gaven daarmee aan dat er mogelijkheden lagen voor BAL (12-8). Het tweetal zette de toon voor een prima eerste kwartier waarin de thuisploeg met gevarieerd aanvalsspel gestaag aan een voorsprong bouwde (28-20).

Na een 39-35 ruststand ging Apollo echter fysieker spelen, stapelden de balverliezen bij de thuisploeg zich op en viel de Limburgse hekkensluiter als team korte tijd uit elkaar. Meteen werd duidelijk dat Apollo betere individuele spelers heeft die het duel naar zich toetrokken.

Bij 45-45 was de stand gelijk, zat BAL even op het vinkentouw totdat de gasten een gat sloegen naar 55-66. Vooral in het derde kwart ging het helemaal fout: 9-22. In de slotfase werd het weliswaar nog even spannend (68-72) maar foute beslissingen en te weinig controle stonden een echte wederopstanding in de weg. Na een gemiste driepunter van topscorer Ivan Simic (achttien punten) had BAL definitief het nakijken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →