Video: MVV-supporters met vuurwerk op A2 na derby

Print
Video: MVV-supporters met vuurwerk op A2 na derby

Afbeelding: Track’88

Maastricht / Itteren -

Supporters van MVV zijn zondagavond de A2 in Maastricht opgelopen om daar een spelersbus te verwelkomen. Die kwam terug van de wedstrijd MVV - Roda JC in Kerkrade (2-2).

Bij het onthaal van de bus werd met vuurwerk gegooid, aldus de politie. De fans liepen de snelweg op om ongeveer 20.00 uur. Rond een uur of 22.00 was het weer rustig op de weg.

Aanvankelijk sprak de politie ook van gewonden rond de nasleep van de wedstrijd. Maar een woordvoerder kwam daar zondagavond op terug: twee mensen zijn volgens hem gewond geraakt tijdens een steekpartij die niet in verband zou staan met de MVV-supporters. De politie heeft in verband met deze steekpartij inmiddels een verdachte aangehouden.

De politie hoopt later meer duidelijkheid te verschaffen over wat er precies gebeurd is na afloop van de wedstrijd

Video: MVV-supporters met vuurwerk op A2 na derby
Foto: Nifoma

De politie is inmiddels een onderzoek gestart aan de Kasteel Hillenraadweg. Een ambulance moest er ter plekke komen om een gewonde persoon te helpen. Ook bij de Willem-Alexandertunnel zou een steekpartij hebben plaatsgevonden, maar daar waren geen MVV-supporters bij betrokken. In verband met het incident zijn de bovenste tunnelbuizen enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer.

De derby Roda-MVV werd weliswaar in Kerkrade gespeeld. Maar veel MVV-fans volgden de wedstrijd vanuit De Geusselt, waar grote tv-schermen stonden.

In Kerkrade leek Roda op weg naar een overwinning tegen de provinciegenoot. In de laatste twaalf minuten maakte MVV echter een achterstand van twee doelpunten goed: 2-2.

Video: Track’88