Grote brand in voormalig hotel Nederweert

Print

Afbeelding: Nederweert24

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk - In de nacht van zondag op maandag is een grote brand uitgebroken in het voormalige hotel Van Nieuwenhoven in Nederweert.

Een fietser zag de brand en waarschuwde de brandweer. De hulpdiensten zijn omstreeks kwart over twee gealarmeerd.

Veel rook
De brandweer schaalde al snel op naar grote brand vanwege de enorme rookontwikkeling. Meerdere tankautospuiten en een waterwagen zijn ingezet om het vuur te bestrijden. Vanwege de rookontwikkeling kregen omwonenden het advies om deuren en ramen gesloten te houden.

De brand is ontstaan in de kelder van het pand en heeft zich vervolgens over de andere verdiepingen verspreid. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. 

Weg afgesloten
Als gevolg van de brand is de rijksweg N266 gedeeltelijk afgesloten. Uit voorzorg kwam ook een ambulance ter plaatse. Voor zover bekend was er niemand aanwezig in het pand.

In het voormalige hotelpand vindt momenteel een verbouwing plaats. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen