Meer reizigers voor Maastricht Aachen Airport

Print
Meer reizigers voor Maastricht Aachen Airport
Maastricht / Itteren -

De groei van de passagiersaantallen op de Nederlandse luchthavens zet door. In de laatste drie maanden van 2018 verwelkomden kleinere luchthavens, zoals Maastricht Aachen Airport, fors meer passagiers.

In het vierde kwartaal van vorig jaar vlogen 18,8 miljoen reizigers van en naar Nederland, een stijging van 4,1 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in de Kwartaalmonitor Luchtvaart.

Lees ook: Terugblik 100 jaar luchtvaart in Limburg: Fransman zet het vliegen op de kaart

Vooral de kleinere luchthavens in Maastricht, Rotterdam en Groningen verwelkomden fors meer passagiers in de laatste drie maanden van 2018. Zo kreeg de luchthaven van Maastricht 75 procent meer reizigers over de vloer. Via Rotterdam en Groningen vlogen respectievelijk 12 procent en 19 procent meer mensen. Schiphol vervoerde 17 miljoen passagiers, wat een groei van 3,5 procent betekende.

Vracht

Verder meldde het statistiekbureau dat de hoeveelheid vracht op Nederlandse luchthavens in het vierde kwartaal met 0,5 procent is gestegen tot 475.000 ton. Deze groei is geheel voor rekening van de luchthaven van Maastricht. Op Schiphol daalde het vrachtvolume met 1,2 procent.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje