Video: zeven gewonden in midden-Israël na raketaanval vanuit Gazastrook

Print

Ten noordoosten van de Israëlische kustplaats Tel Aviv is een raket ingeslagen in een woning. Daardoor raakten zeven mensen, waaronder drie kinderen, lichtgewond. De raket is volgens het Israëlische leger afkomstig uit de Gazastrook.

Bewoners van de woonwijk Sharon, ten noordoosten van Tel Aviv, werden maandagochtend ruw gewekt door het luchtalarm en spoedden zich naar de schuilkelders. Kort daarna volde een zware explosie. De raket kwam neer in het dorp Mishmeret, ruim 80 kilometer verwijderd van de Gazastrook in het midden van Israël.

Geweldsgolf

Voor de inslag meldde het leger dat er vanuit Gaza projectielen werden afgevuurd. De raketten die vanuit de Gazastrook worden afgeschoten komen doorgaans niet ver van de Israëlische grens neer. De aanval voedt de angst dat er pal voor de Israëlische verkiezingen een nieuwe geweldsgolf op komst is.

De Israëlische premier Netanyahu heeft gezegd dat hij zijn bezoek aan de VS, na een gesprek met president Trump, afbreekt en dat zijn land met kracht op de ‘criminele aanval’ zal reageren. Hij zei tegen Israëlische media dat de naderende Israëlische verkiezingen geen hindernis zijn om oorlog in de Gazastrook te voeren.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen