Rutte noemt bedreigingen Baudet totaal onacceptabel

Print
Rutte noemt bedreigingen Baudet totaal onacceptabel

Afbeelding: ANP

Premier Rutte heeft zich uitgesproken over de commotie rond Forum voor Democratie. Rutte neemt duidelijk stelling tegen de bedreigingen aan het adres van Forum-leider Thierry Baudet en roept op tot verdraagzaamheid.

„Iedereen mag het in Nederland met iedereen oneens zijn, maar bedreigingen zoals die aan Thierry Baudet zijn totaal onacceptabel’’, zo zegt hij in De Telegraaf. ,,Alle politici moeten in veiligheid en vrijheid hun werk kunnen doen. Democratie is geen gemakkelijk, maar wel een rijk bezit. Dat moeten we met z’n allen beschermen.’’

Lees ook: ‘Betoger bedreigt Baudet met de dood’: Wilders eist vervolging

Sinds de overwinning van Forum voor Democratie bij de Statenverkiezingen van afgelopen woensdag wordt de Forum-leider fel aangevallen. Tijdens een betoging in Amsterdam, afgelopen weekeinde, zou een demonstrant hebben geroepen: ‘Als je Thierry dood wilt schieten, zeg dan paf.’ De politie onderzoekt de zaak.

Eerder schreef een docent van de Universiteit in Utrecht op Facebook ‘Volkert, waar ben je?’, waarmee hij refereerde aan de moord op Pim Fortuyn in 2002. De docent is op non-actief gezet.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen