VitaDuo concerteert in Kasteel Aerwinkel in Posterholt

Print
VitaDuo concerteert in Kasteel Aerwinkel in Posterholt

Het VitaDuo is volgens ingewijden op dit moment wereldwijd een van de meest interessante ensembles voor kamermuziek. Afbeelding: Ira Polyarnaya

Posterholt -

Het VitaDuo is volgens ingewijden op dit moment wereldwijd een van de meest interessante ensembles voor kamermuziek. Vrijdag 29 maart is dit beroemde ensemble, bestaande uit Vitaly Vatulya (saxofoon) en Maria Nemtsova (piano), te gast op Kasteel Aerwinkel in Posterholt. Aanvang concert om 19.30 uur.

Het VitaDuo is in 2006 opgericht. Het won dat jaar gelijk een eerste prijs tijdens een prestigieus festival in Moskou. Daarna volgden succesvolle optredens in meer dan twintig landen, waaronder Israël, Duitsland, Georgië, Armenië, Rusland en de Tsjechische Republiek.

Dit bijzondere duo heeft een diverse collectie klassieke en hedendaagse meesterwerken op het gebied van kamermuziek op het repertoire staan. Hierdoor is elk concert een nieuwe en opwindende ervaring. Op Kasteel Aerwinkel in Posterholt speelt het VitaDuo onder meer ‘Rhapsody for saxophone and orchestra’ van Claude Debussy, ‘Selected Songs’ van Sergei Rachmaninoff en de ‘Sonata for Saxophone Alto and piano’ van Ferdande Decruck.

Kaarten voor het concert kosten 16 euro voor volwassenen en 8 euro voor jongeren tot en met 16 jaar. Kaartverkoop via de website en aan de kassa.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen