VitaDuo concerteert in Kasteel Aerwinkel in Posterholt

Print
VitaDuo concerteert in Kasteel Aerwinkel in Posterholt

Het VitaDuo is volgens ingewijden op dit moment wereldwijd een van de meest interessante ensembles voor kamermuziek. Afbeelding: Ira Polyarnaya

Posterholt -

Het VitaDuo is volgens ingewijden op dit moment wereldwijd een van de meest interessante ensembles voor kamermuziek. Vrijdag 29 maart is dit beroemde ensemble, bestaande uit Vitaly Vatulya (saxofoon) en Maria Nemtsova (piano), te gast op Kasteel Aerwinkel in Posterholt. Aanvang concert om 19.30 uur.

Het VitaDuo is in 2006 opgericht. Het won dat jaar gelijk een eerste prijs tijdens een prestigieus festival in Moskou. Daarna volgden succesvolle optredens in meer dan twintig landen, waaronder Israël, Duitsland, Georgië, Armenië, Rusland en de Tsjechische Republiek.

Dit bijzondere duo heeft een diverse collectie klassieke en hedendaagse meesterwerken op het gebied van kamermuziek op het repertoire staan. Hierdoor is elk concert een nieuwe en opwindende ervaring. Op Kasteel Aerwinkel in Posterholt speelt het VitaDuo onder meer ‘Rhapsody for saxophone and orchestra’ van Claude Debussy, ‘Selected Songs’ van Sergei Rachmaninoff en de ‘Sonata for Saxophone Alto and piano’ van Ferdande Decruck.

Kaarten voor het concert kosten 16 euro voor volwassenen en 8 euro voor jongeren tot en met 16 jaar. Kaartverkoop via de website en aan de kassa.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje