Aspergeseizoen 2019 feestelijk geopend

Print
Aspergeseizoen 2019 feestelijk geopend

De ambassadeurs van het nieuwe aspergeseizoen in Peel en Maas, v.l.n.r.: Will Teeuwen (Teboza), wethouder Paul Sanders, Santi van Hensberg (vlogster KERNgezond TV) en Frank Laenen Equestrian Centre De Peelbergen) Afbeelding: AspergeGilde Peel en Maas

Beringe -

De koningin onder de groente, ook wel het witte goud genoemd, stond zondag volop in de schijnwerpers op het asperge- en rabarberbedrijf van de familie Linders in Beringe, waar het AspergeGilde Peel en Maas het nieuwe aspergeseizoen feestelijk opende.

In het officiële programma werden genodigden op informele wijze meegenomen in de wereld van asperges in Peel en Maas. Presentator Robert Janssen lichtte toe dat door diverse samenwerkingen de asperge helemaal geworteld is in de gemeente. Met de ambassadeurs van vorig jaar werd kort teruggeblikt naar de activiteiten in 2018. Vervolgens werden de ambassadeurs voor 2019 voorgesteld, die de asperge volop onder de aandacht gaan brengen tijdens het aspergeseizoen 2019. Dit zijn: Will Teeuwen (Teboza), Paul Sanders (wethouder Gemeente Peel en Maas), Santi van Hensberg (vlogster KERNgezond TV) en Frank Laenen Equestrian Centre De Peelbergen). Als afsluiter van het programma werd het eerste kistje asperges geveild onder de genodigden. Frank Laenen van Equestrian Centre De Peelbergen mocht zich uiteindelijk voor € 340,- eigenaar noemen van het eerste kistje verse asperges uit Peel en Maas. De opbrengst is bestemd voor Alzheimer Café Peel en Maas. Tijdens de aansluitende open dag maakten bezoekers kennis met de asperge- en rabarberteelt op het bedrijf, waar naast informatie ook genoten kon worden van asperge- en rabarberhapjes. Het AspergeGilde Peel en Maas kijkt terug op een geslaagde start van het nieuwe aspergeseizoen.