Opbrengst Lions wijnactie naar Kumi Hospital

Print
Opbrengst Lions wijnactie naar Kumi Hospital

Blije gezichten bij de overhandiging van de cheque. Afbeelding: Lionsclub Gooj Stein

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

Lionsclub Gooj Stein uit Echt hield dit jaar weer een wijnactie. De opbrengst hiervan gaat naar twee goede doelen, namelijk het Parkinsonkoor uit Roermond dat een cheque van € 500,- in ontvangst mocht nemen en naar het Kumi Hospital in Uganda, dat € 3.500,- ontving.

Stichting Kumi Hospital Uganda is in 2004 opgericht door Steffie Mooren, die als verloskundige verbonden is aan de Verloskundigenpraktijk Roermond. Directe aanleiding voor de oprichting van de stichting waren de indrukwekkende ervaringen die ze opdeed tijdens een vrijwillig werkbezoek aan het Kumi Hospital in de zomer van 2003. Ze werd toen geconfronteerd met een hoge moeder- en kindersterfte als gevolg van chronische armoede en structureel gebrek aan geld en zorg. De stichting Kumi Hospital had als eerste doel het verbeteren van de verloskundige zorg in het ziekenhuis en de regio. Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een volwaardige en professionele stichting met een vierkoppig bestuur dat gericht is op het verbeteren van de leefomstandigheden rond het Kumi ziekenhuis in Uganda. Woensdag 20 maart ontving Pauline Rietra, bestuurslid van Stichting Kumi Hospital, uit handen van dhr Jan Demandt, voorzitter van de activiteitencommissie van Lions Club Gooj Stein een cheque van €3500,-. Het geld van de Lions club uit Echt wordt gebruikt om een tweetal diagnose instrumenten aan te schaffen, die op een eenvoudige manier de vitale functies van patiënten zoals bloeddruk, hartslag en zuurstofgehalte in het bloed kunnen meten.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje