Venray zet bloemetjes buiten voor bijen en vlinders

Print
Venray zet bloemetjes buiten voor bijen en vlinders

Naast een aantrekkelijk landschap bevorderen de verschillende bloemen de biodiversiteit in het buitengebied. Afbeelding: Plattelandscoöperatie

Venray / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

In samenwerking met de gemeente Venray stelt Innovatief Platteland en de Plattelandscoöperatie, tegen een kleine eigen bijdrage, bloemrijk zaad beschikbaar aan agrariërs, particulieren of buurtorganisaties. Hiermee kunnen ze een rand of overhoek inzaaien die zorgt voor een aantrekkelijk en biodivers buitengebied van Venray.

De bloem- en vogelrijke kruidenmengsels bestaan onder andere uit Cosmea, Phacelia, Meisjesogen, Klaproos, Boekweit en nog circa twaalf soorten. De mengsels zijn niet woekerend, dus bevatten geen ruigtekruiden. Voor de burger/bezoeker levert dit een kleurrijk en recreatief aantrekkelijk landschap op. Het initiatief is tegelijk van essentieel belang in de bevordering van de biodiversiteit in het buitengebied. Bloemrijke planten uit de streek herstellen mede de natuurlijke omgeving (natuurlijke vijanden) en bieden vele soorten insecten en vogels leefmogelijkheden. Agrariërs en andere eigenaren die in het landelijke gebied een rand of overhoek in willen zaaien met bloemrijke kruiden, kunnen zich tot uiterlijk 10 april melden via het aanmeldingsformulier (te vinden op www.plattelandscooperatie.nl) te mailen naar info@plattelandscooperatie.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen