Franse tenor Eric Reddet uit Wijlre kiest voor huiskamerconcerten

Eric en Abigail delen een passie voor muziek.© Jef Bonten

Een grote koerswijziging van de lyrische tenor Eric Reddet (35). Hij kiest ervoor om, naast oratoriumoptredens in Nederland, Duitsland en België, samen met zijn partner Abigail, huiskamerconcerten op maat in kleine setting te geven.

Jef Bonten

Ondertussen blijft hij ook werken aan geplande projecten als de Messa di Gloria van Puccini met het USKO in juni in Utrecht/Amsterdam, ook in het Amsterdamse kunstcentrum Orgelpark en met opera Spanga Leeuwarden in Luigi in Taboro van Puccini. In 2015 schitterde hij op het Grachtenfestival Amsterdam en in de Vondelkerk met een hommage aan Maria Callas.

Geboren in Marseille, was Reddet een tijdje in Carmeaux bij Toulouse klarinettist in een harmonieorkest, waarna hij de conservatoria van Toulouse, Bordeaux en Parijs bezocht. Vanaf zijn vijftiende maakte hij elf jaar als klarinettist deel uit van de Reisopera Éclaté. Een politiek geëngageerde uitvoering van Kurt Weil’s opera Silbersee deed hem zijn houtinstrument definitief opbergen om aan het Conservatorium Amsterdam bij David Wilson Johnson en Alexander Oliver tot tenor opgeleid te worden. Daar ontmoette hij zijn latere echtgenote Abigail, die daar piano studeerde. Het paar woonde in respectievelijk Amsterdam, Utrecht, Maastricht en nu in Wijlre. Er volgden veel concerten in Groot Brittannië, Duitsland, België en Nederland. Abigail werkt als piano-repetitor op de zangafdeling van Conservatorium Maastricht, ook bij de Nederlandse Opera, en verzorgt ook solistisch en als pianobegeleidster optredens.

Lancering Macaron project

Sinds de introductie van het Macaron-project focust het muzikale tweetal op huiskamerconcerten op maat. Eric Reddet daarover: “Ik besefte opeens het musiceren met mijn vrouw erg gemist te hebben. Muziek is de basis van onze liefde”. Abigail vult aan: “Muziek was en is onze gezamenlijke passie. De muziek bracht ons samen en was de eerste ‘ontmoetingsplek’ van onze relatie. Die intieme muzikale communicatie willen we delen met mensen. Op een klein podium, terug naar waar we begonnen zijn”. De eerste testen met harmonie St. Gertrudis Wijlre en in kleine huiskamerkring leverden in Wijlre al een bomvol huis op. Ook het tweede Sole e Amore-concert op 25 februari in de Vaalser Kopermolen met Napolitaanse liederen en Spaanse zarzuela’s van Tosti, Puccini, Donaudy, De Falla en De Curtis was een schot in de roos.

‘Lente in Limburg’

Melodieën van Grieg, Sibelius, Schubert, Quilter, Jo Erens (Limburg Allein) en Harry Bordon (Wie sjoeën os Limburg is) zullen op zondag 12 mei de huiskamer en tuin van Eric en Abigail Reddet in Wijlre in groene, frisse en opgewekte bloei zetten, wanneer om 16.00 uur de officiële Macaron-aftrap voor een eerste serie huiskamerprojecten-nieuwe-stijl wordt gegeven. De entree voor deze concerten bestaat uit een vrije gave.

Het getuigt van moed en een behoorlijke portie eigenzinnigheid om vorig jaar op 34-jarige leeftijd voor een dramatische koerswijziging te kiezen. Na met The Latin Tenors bij het Johann Strauss Orchestra van André Rieu in diverse werelddelen (Europa, twee keer een wereldtour naar de USA, Thailand en Australië) grote successen te hebben geboekt, na drie jaar plotseling het roer om te gooien en afscheid te nemen van het succes. In plaats daarvan kiest Reddet met zijn Britse echtgenote Abigail Richards in hun nieuwe woonplaats Wijlre abrupt voor een ingetogener, kleinere aanpak.