Blaasmuziek

Blow Kerkrade nodigt jong talent uit

Print
Blow Kerkrade nodigt jong talent uit

Jong talent in actie. Afbeelding: Natascha Lacko

Kerkrade -

Jonge blaasmuzikanten en percussietalenten tot 21 jaar worden uitgenodigd om zaterdag 6 juli mee te doen aan de jeugd- en jongerendag tijdens het vierdaags (blaas)muziekfestival Blow van het Wereld Muziek Concours Kerkrade.

Zaterdag 6 juli kunnen jonge muzikanten workshops en concerten volgen onder leiding van docenten Marc Huynen en Ivo Kouwenhoven. De dag is helemaal gericht op percussie- of blaasmuzikanten die jonger zijn dan 21 jaar. Het evenement is gratis toegankelijk. Deelnemers – individuele muzikanten of jeugdorkesten – kunnen tot 1 mei inschrijven.

Programma

In de laagdrempelige workshops staat voornamelijk de muzikale ontwikkeling van de jeugdige muzikanten centraal. Gedurende de dag geven de jeugdorkesten miniconcerten op de Markt in Kerkrade van ongeveer dertig minuten. De eindpresentatie bestaat uit een gezamenlijk concert van alle deelnemers aan het eind van de dag. Ook geeft de Oostenrijkse meesterpercussionist Martin Grubinger een workshop waar iedereen bij aanwezig kan zijn.

Blow

Begin februari lanceerde WMC Kerkrade een nieuw blaasmuziekfestival onder de naam Blow. Het festival in Kerkrade duurt van 4 tot en met 7 juli dit jaar. Onder anderen de Amsterdamse jazzband New Cool Collective en Broken Brass Ensemble komen naar het zuiden net als de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Het festival sluit af met een parade van mars- en showbands in het centrum van de stad.

De inschrijving voor de jeugd- en jongerendag is open tot 1 mei. Meer informatie: blowbywmc.nl/jeugdevent