Erepenning gemeente voor pastoor Margraten

Print
Erepenning gemeente voor pastoor Margraten

Pastoor Frits Janssen (links) van Margraten in 2010, bij de uitreiking van een pauselijke onderscheiding aan zijn zus. Afbeelding: Diana Scheilen

Margraten / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

Pastoor Frits Janssen heeft zondag 24 maart de zilveren erepenning van de gemeente Eijsden-Margraten ontvangen. Hij kreeg de onderscheiding ter ere van zijn zestigjarig jubileum als pastoor in Margraten.

Burgemeester Dieudonné Akkermans reikte de erepenning zondag tijdens de mis uit in de Sint-Margaritakerk.

Hoge leeftijd

In 1959 werd Janssen op 26-jarige leeftijd tot priester gewijd. In datzelfde jaar werd hij kapelaan bij de H. Margaritakerk in Margraten. In 1992 werd hij benoemd tot pastoor van deze kerk. Een functie die hij tot op heden nog steeds vervult ondanks zijn hoge leeftijd.

Gesneuvelde soldaten

Naast zijn priesterschap zet pastoor Janssen zich al vele jaren zeer actief in voor de gemeenschap. Zo brengt hij jaarlijks een bezoek aan Amerika. Dit doet hij ter nagedachtenis aan de gesneuvelde soldaten die liggen begraven op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje