Oeps foutje: vlucht naar Düsseldorf landt per ongeluk in Edinburgh

Print
Oeps foutje: vlucht naar Düsseldorf landt per ongeluk in Edinburgh

Afbeelding: Getty Images

Passagiers op een vlucht naar Düsseldorf keken maandagochtend raar op toen er na de landing ‘welkom in Edinburgh’ door de luidsprekers klonk.

Het vliegtuig zou vanaf Londen City Airport naar Düsseldorf vliegen, schrijft RTL Nieuws, maar werd omgeleid naar de Schotse hoofdstad.

Niet verdwaald

De kans is aanwezig dat de piloot waarschijnlijk het verkeerde vluchtplan gekregen. British Airways zegt in een statement dat de piloot namelijk geen moment verdwaald is geweest. De papieren voor vlucht BA3271 gaven gewoon Edinburgh aan als eindbestemming en daarom vloog het vliegtuig daarnaartoe.

De vlucht van British Airways werd uitgevoerd door het Duits WDL Aviation. Samen proberen de twee luchtvaartmaatschappijen er nu achter te komen waarom het verkeerde vluchtplan werd aangeleverd.

Sophie Cooke, een 24-jarige management consultant, vliegt voor haar werk elke week van Londen naar Düsseldorf. Zij zat ook op de vlucht en vertelt aan de BBC dat iedereen dacht dat piloot een grapje maakte. „Toen de piloot voor het eerst zei dat we in Edinburgh waren geland, dacht iedereen dat hij een grapje maakte.”

Vervolgens ontstond er onrust in de cabine. De piloot vroeg uiteindelijk wie er naar Düsseldorf wilde en daarop stak iedereen zijn hand op. „De piloot zei dat hij geen idee had waar het fout was gegaan”, vertelt Sophie. „Hij zei dat het nooit eerder was gebeurd en dat ze op zoek zouden gaan naar een oplossing.”

Chagrijnig

Het vliegtuig stond uiteindelijk tweeënhalf uur stil in Edinburgh. Het zorgde voor chagrijnige gezichten bij de passagiers. „De toiletten waren afgesloten en de snacks raakten op”, zegt Sophie. Uiteindelijk kon het toestel toch doorvliegen naar Düsseldorf. Alle passagiers zijn daar opgevangen door de klantenservice, zegt British Airways.