Dwars door het Oorlogsmuseum in Overloon fietsen: vanaf juni kan het

Print
Dwars door het Oorlogsmuseum in Overloon fietsen: vanaf juni kan het

Verhoogd fietsen door het Oorlogsmuseum. Afbeelding: Oorlogsmuseum

Overloon -

De fietsbrug door Oorlogsmuseum Overloon gaat in de loop van juni open. De taluds die de fietsers naar boven en beneden brengen, liggen er al. Ze moeten nog wel worden geasfalteerd. ,,De brugdelen komen volgende week deze kant op”, zegt museumdirecteur Erik van den Dungen.

Fietsers kunnen dan tijdens openingstijden dwars door het museum fietsen en een glimp opvangen van de tentoonstelling. Een glimp, meer niet. Al is de collectie militaire voertuigen ook vanuit de lucht indrukwekkend. De bedoeling is dat mensen nieuwsgierig worden gemaakt en een kaartje kopen. De fietsbrug krijgt een lengte van 90 meter en hangt op een hoogte van ruim 3 meter.

Aanvankelijk was het de bedoeling fietsers met een lift naar boven en beneden te brengen. ,,In Den Bosch is een fietsbrug over het spoor met een lift. Maar dat ding stond vaker stil dan hij gebruikt kon worden.” Er werd gekozen voor taluds die de fietser geleidelijk naar een hoogte van 3.20 meter brengen. ,,Eenmaal uit het museum rij je weer lekker naar beneden.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen