Roda wil derby-raddraaiers opsporen

Print
Roda wil derby-raddraaiers opsporen

De gewraakte pop. Afbeelding: DE LIMBURGER/ PETER SCHOLS

Kerkrade / Eygelshoven / Maastricht / Itteren -

Roda JC gaat op zoek naar de supporters die zich zondag in het stadion hebben misdragen tijdens en na de derby tegen MVV.

Dat laat een woordvoerder de club maandag desgevraagd weten.

Camerabeelden

Tijdens de wedstrijd tussen Roda en MVV hingen supporters van de thuisploeg een pop aan de tribune met de naam van MVV-speler Joeri Schroijen erop. Ook werd er een spandoek uitgerold waarop een kwetsende tekst over diezelfde Schroijen te lezen stond. Na de wedstrijd zocht een klein groepje raddraaiers de confrontatie met wat familie en vrienden van MVV-spelers op de tribune.

Lees ook: Limburgse voetbalderby ontbrandt pas na de rust

Roda gaat nu camerabeelden uit het stadion bekijken om te achterhalen wie zich precies schuldig heeft gemaakt aan de misdragingen. Eventuele boetes van de KNVB zal de club op hen proberen te verhalen. Of de aanklager van de voetbalbond de zaak zal gaan onderzoeken, is nog onduidelijk. De KNVB liet maandag in een reactie wel weten dat ‘kwetsende spandoeken en opgehangen poppen uiteraard niet zijn toegestaan’.

Snelweg

Niet alleen in Kerkrade, maar ook in Maastricht deden er zich wat ongeregeldheden voor rond de derby. Fans van MVV, die vanwege een boycot de derby op een groot scherm in het eigen stadion keken, liepen na afloop de snelweg op om de spelersbus te verwelkomen. Daarbij werd vuurwerk afgestoken. MVV-directeur Paul Penders wil nog niets zeggen over de gang van zaken voordat hij met de gemeente en de supporters heeft gesproken. Een woordvoerder van het supporterscollectief laat dat er een onveilige situatie op de snelweg ontstond. „Het was niet zo slim, maar het gebeurde wel in een feestelijke stemming.”

Luister ook naar onze wekelijkse voetbalpodcast: