Inkomens huishoudens omhoog in 2018

Print
Inkomens huishoudens omhoog in 2018

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Het totale reële beschikbare inkomen van Nederlandse huishoudens is in 2018 met 2,6 procent gestegen. Dat komt neer op de sterkste groei sinds 2001 toen een plus werd opgetekend van 6,4 procent.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe macro-economische cijfers over de financiën van huishoudens.

Het statistiekbureau gaf aan dat op basis van deze cijfers geen uitspraak is te doen over de verdeling van de inkomensontwikkeling over de verschillende huishoudensgroepen. De groei van het beschikbaar inkomen was in 2018 in lijn met de groei van het bruto binnenlands product (bbp). In 2017 bleef de groei beduidend achter bij de economische vooruitgang, aldus het CBS.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen