Mick Schumacher stapt bij Ferrari in de voetsporen van zijn vader

Print
Mick Schumacher stapt bij Ferrari in de voetsporen van zijn vader

Mick Schumacher, de zoon van Michael Schumacher, stapt volgende week niet alleen in een wagen van Alfa Romeo, maar zal op 2 april ook testen voor Ferrari.

De twintigjarige Duitser test een dag later voor het team van Alfa Romeo op het circuit van Bahrein. Schumacher is komend weekeinde sowieso in de Golfstaat te vinden voor de seizoensopening van de Formule 2.

Schumacher junior stapt op 2 april dus in de voetsporen van zijn vader, die van 1996 tot en met 2006 voor Ferrari reed. Bij de Scuderia veroverde de recordkampioen vijf wereldtitels.

Lees ook:‘Mick Schumacher maakt debuut in Formule 1’

Schumacher maakt dit seizoen zijn debuut in de Formule 2, de opstapklasse naar de Formule 1, nadat hij afgelopen jaar kampioen werd in de Formule 3. In de F2 is hij een concurrent van de Nederlander Nyck de Vries.

Schumacher is al onderdeel van de Ferrari-opleiding en Alfa Romeo is nauw verbonden met het Italiaanse team. Schumacher reed in 2017 overigens ook al in een Formule 1-wagen. Op het circuit van Spa-Francorchamps bestuurde hij de Benetton-wagen waarmee zijn vader in 1994 wereldkampioen werd.