Drie verdachten gijzeling Susteren vrij

© Twitter wijkagent Echt=Susteren

De drie verdachten van een vermeende gijzeling van een man uit België in december in Susteren zijn sinds dinsdag allemaal op vrije voeten.

Jos Emonts

De rechtbank in Roermond heeft de detentie van een 22-jarige inwoner van Herten geschorst. Hij zat als enige nog vast in deze zaak.

Het drietal zou op zondag 16 december het vermeende slachtoffer vanuit Roermond hebben meegenomen naar een bungalow op het vakantiepark Hommelheide in Susteren. Een van hen zou vanwege een drugsconflict 40.000 euro van de Belg te goed hebben. De twee hadden elkaar in de gevangenis leren kennen.

De Belg heeft bij de politie verklaard dat zijn belagers hem in de bungalow hebben gedwongen zich uit te kleden. Zij zouden onder bedreiging met een vuurwapen hebben geëist op de proppen te komen met het geld. Terwijl hij in Susteren werd gegijzeld, zouden twee verdachten naar België zijn gereden om diens vriendin onder druk te zetten.

In een onbewaakt ogenblik lukte het de man te ontsnappen. Hij klampte op Hommelheide mensen aan om de politie te bellen. Dat leidde tot de arrestatie van het drietal. Zij moeten later dit jaar voor de rechtbank Limburg verschijnen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal