Drie verdachten gijzeling Susteren vrij

Print
Drie verdachten gijzeling Susteren vrij

Afbeelding: Twitter wijkagent Echt=Susteren

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

De drie verdachten van een vermeende gijzeling van een man uit België in december in Susteren zijn sinds dinsdag allemaal op vrije voeten.

De rechtbank in Roermond heeft de detentie van een 22-jarige inwoner van Herten geschorst. Hij zat als enige nog vast in deze zaak.

Het drietal zou op zondag 16 december het vermeende slachtoffer vanuit Roermond hebben meegenomen naar een bungalow op het vakantiepark Hommelheide in Susteren. Een van hen zou vanwege een drugsconflict 40.000 euro van de Belg te goed hebben. De twee hadden elkaar in de gevangenis leren kennen.

De Belg heeft bij de politie verklaard dat zijn belagers hem in de bungalow hebben gedwongen zich uit te kleden. Zij zouden onder bedreiging met een vuurwapen hebben geëist op de proppen te komen met het geld. Terwijl hij in Susteren werd gegijzeld, zouden twee verdachten naar België zijn gereden om diens vriendin onder druk te zetten.

In een onbewaakt ogenblik lukte het de man te ontsnappen. Hij klampte op Hommelheide mensen aan om de politie te bellen. Dat leidde tot de arrestatie van het drietal. Zij moeten later dit jaar voor de rechtbank Limburg verschijnen.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje