Recordaantal basisscholen in Limburg doen mee aan de Nationale Buitenlesdag

Print
Recordaantal basisscholen in Limburg doen mee aan de Nationale Buitenlesdag

Afbeelding: Luc Lodder

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Ruim 35 procent van de Limburgse basisscholen doet mee aan de Nationale Buitenlesdag die dinsdag 2 april wordt gehouden.

Dat is een record. In totaal hebben 127 van de 357 basisscholen zich aangemeld. Initiatiefnemers Jantje Beton en IVN Natuureducatie willen met de dag leerkrachten stimuleren meer buitenles te geven. Scholen die zich aanmelden ontvangen een digitale buitenlesbundel waarin buitenlesideeën staan voor bijvoorbeeld rekenen, taal en geschiedenis. Te veel kinderen bewegen te weinig en het beweegaanbod is te beperkt valt te lezen in een rapport van de Onderwijsraad. Scholen kunnen zich nog aanmelden tot 2 april via www.buitenlesdag.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen