Kasteel Huys ter Horst lanceert eigen app

Print
Kasteel Huys ter Horst lanceert eigen app

Tijdens de goed bezochte expositie werd tevens de nieuwe app gepresenteerd. Afbeelding: Kasteel Huys ter Horst

Horst -

Naast de schilderijen uit de collectie van Willem Vincent van Wittenhorst werd zondag tijdens de expositie ook de nieuwe kasteel Huys ter Horst app gepresenteerd.

Deze app is gemaakt door leerlingen van het Summa College in Eindhoven als examenopdracht. De vrijwilligers van het Horster kasteel konden hierbij kiezen uit vier verschillende ontwerpen. In de app is een QR code scanner gebouwd waarmee QR codes die bij voorwerpen en de nieuw onthulde schilderijen door het hele kasteel hangen, kunnen worden gescand. Hierdoor komt er informatie over het betreffende voorwerp tevoorschijn. Naast de vernieuwde website kan hiermee informatie worden gedeeld.

In de komende weken ontvangt het kasteel bijna vijfhonderd leerlingen van het Citaverde, het Dendron en basisschool Onder de Linden. Zij gaan aan de slag met het project ‘Kunst in een capsule een blik naar de toekomst’ wat wordt georganiseerd in het kader van 800 jaar Horst aan de Maas. Deze leerlingen kunnen dankzij de app op een voor hen eigentijdse manier de geschiedenis van het kasteel ontdekken. Ook tijdens de openstellingen op elke eerste zondag van de maand (april tot en met oktober) kan door bezoekers deze app worden gebruikt, die te downloaden is in de Google Play store onder de naam ‘kasteel Huys ter Horst’. Het kasteel is gelegen aan de Kasteellaan 2 in Horst.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje