Rabarberfestival Heide op tv bij Nederland Proeft

Print
Rabarberfestival Heide op tv bij Nederland Proeft

Rabarber staat in het middelpunt tijdens het Rabarberfestival in Heide. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Heide -

Het Rabarberfestival Heide krijgt, dankzij de geslaagde editie vorig jaar, een vervolg op zondag 12 mei. Het RTL4-programma ‘Nederland Proeft’ komt speciaal hiervoor naar Heide voor de opnames van ‘Nederland Proeft’ met presentator Winston Post en chefkok Ed Hoogendijk.

Voor het programma ‘Nederland Proeft’ reizen Winston en Ed door Nederland op zoek naar mooie seizoensproducten van eigen bodem. Voor de aflevering die in het teken staat van rabarber strijken ze neer op het Rabarberfestival waar ze rabarbergerechten gaan bereiden. Ook delen ze tips en tricks zodat de bezoekers thuis zelf aan de slag kunnen met rabarber. De aflevering wordt op zondag 2 juni om 17.30 uur uitgezonden.

De organisatie breidt de happening ten opzicht van vorig jaar uit, met nog meer producten en diensten uit Heide. De bakwedstrijd, waar in 2018 meer dan twintig hobbybakkers aan deelnamen, is opnieuw een onderdeel van het programma. Wie zijn bakkunsten wil meten met andere hobbybakkers, kan zich opgeven via rabarberfeest@hotmail.com. Omdat het rabarberfeest plaatsvindt op Moederdag, zullen aanwezige moeders deze dag extra in het zonnetje gezet worden met een attentie. Uiteraard zijn naast de vele kraampjes ook allerlei activiteiten voor kinderen zoals schminken, knuffeldieren, een springkussen, enzovoorts.

Naast het feest op zondag, vindt op vrijdagavond de aftrap van het feestweekend plaats met op het dorpsplein ‘Buutte op het plein’, waar een viertal buuttereedners worden afgewisseld met carnavalsmuziek. Op zaterdagavond 11 mei verzorgt een live band in de tent een feestavond, waarna de zondag het programma compleet maakt. Kijk voor de sfeerimpressie van vorig jaar op de facebookpagina.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen