Onderzoek naar verlegging N276 bij Nieuwstadt

Print
Onderzoek naar verlegging N276 bij Nieuwstadt

De huidige fabriek van Nedcar. Afbeelding: Archief De Limburger/VDL Nedcar

Nieuwstadt / Holtum / Born -

De provincie laat een mogelijke verlegging van de N276 bij Nieuwstadt onderzoeken. Het is één van de scenario’s die worden bekeken vanwege de uitbreiding van VDL Nedcar.

De Bornse autobouwer gaat op den duur 11.000 werknemers herbergen en wil anticiperen op de komst van een mogelijke nieuwe opdrachtgever. Daarvoor moet het bedrijf groeien met ruim 62 hectare. Aan de oostkant van de provinciale weg N276 koopt VDL Nedcar een groot gebied van 27 hectare. Onderzocht wordt nu waar de verschillende productiedelen van Nedcar worden ingepast en waar 7600 parkeerplaatsen komen voor de medewerkers en de stalling van nieuwe auto’s.

Railterminal

Ook de verkeersafwikkeling na de uitbreiding maakt deel uit van het plan. Na jaren werd onlangs een streep getrokken door de railterminal, waarbij het de bedoeling was dat de nieuwe auto’s per spoor vanaf de fabriek werden vervoerd. Toen dat plan niet haalbaar bleek, werd dat met gejuich ontvangen in de kernen Nieuwstadt en Holtum, waar men overlast vreesde.

De zorgen voor de kernen zijn echter nog niet van de baan. In opdracht van de provincie worden verschillende scenario’s onderzocht rondom de afwikkeling van het verkeer. Eén optie gaat uit van het opschuiven van de N276 naar het oosten, richting Nieuwstadt, zodat Nedcar een aaneengesloten bedrijfsoppervlakte krijgt.

Varianten

Wethouder Hub Meuwissen van Echt-Susteren was duidelijk in de commissievergadering waar de plannen maandag werden gepresenteerd. „De varianten worden onderzocht en er is dan zeker nog ruimte voor discussie. Maar als de groei van VDL Nedcar ten koste gaat van Nieuwstadt, dan laten we dat niet gebeuren.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen