Geen kinderactiviteiten op Koningsdag Holtum

Print
Geen kinderactiviteiten op Koningsdag Holtum

Afbeelding: Annemiek Mommers

Holtum -

Het Oranjecomité Holtum heeft besloten om op Koningsdag geen kinderactiviteiten te organiseren. Alles activiteiten worden verplaatst naar de Kinderspelen.

„Het gaat om een proef”, stelt het organiserend comité. „Aangezien Koningsdag wederom in de meivakantie valt zijn veel kinderen elders. Afgelopen jaar was dit ook het geval en waren er slechts 15 kinderen aanwezig. Dat is zonde van de gemaakte kosten aangezien we slechts 285 euro subsidie krijgen.” Door de activiteiten te verplaatsen naar vrijdag 12 april, als de Koningsspelen worden gevierd op en rond het sport- en recreatiecentrum Het Anker in Buchten, hopen ze meer kinderen te bereiken.

Bekeken wordt nog of op Koningsdag zelf toch de Nederlandse vlag gehesen gaat worden op de Holtummer Markt en of schutterij Sint Martinus en muziekgezelschap Juliana een muzikale rondgang zullen maken door Holtum en eventueel een serenade brengen aan een eventuele ‘gedecoreerde’.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen