Snel op weg als beroepschauffeur?

Print
Snel op weg als beroepschauffeur?

Afbeelding: V.l.n.r. Patricia Ghijzen, Cher Meisen, André Smeets (eigenaar), Marco Franssen en Leon Feijen.

Transflexion heeft vacatures voor álle soorten chauffeurs. Marco (21) is chauffeur in opleiding, Patricia (26) rijdt sinds kort op een kraanwagen en Cher (53) is een doorgewinterde beroepschauffeur. Ze vinden alle drie dat ze een fijne baan hebben met de nodige afwisseling. Wil jij ook chauffeur worden? Dat kan, want er is genoeg werk in de transportsector! Bij Transflexion kun je zelfs een rijopleiding op maat volgen, die onder bepaalde voorwaarden voor het merendeel wordt vergoed. Ga jij voor pakkettransport, langeafstandsvervoer of kun je beter uit de voeten op een kraanwagen?

Patricia Ghijzen (26) werkte eerst als verzorgende IG en later bij defensie. Door knieproblemen werd het werk in het leger haar te zwaar. Vervolgens besloot ze om chauffeur te worden, maar ze wist absoluut niet welk soort werk ze leuk zou vinden. “Bij Transflexion kreeg ik gelukkig de kans om een rijopleiding te volgen. Die wordt trouwens grotendeels vergoed als je een bepaalde tijd via Transflexion werkt.”
Patricia kon na het halen van haar papieren snuffelen aan verschillende banen en uiteindelijk bleek de kraanwagen haar het beste te bevallen. “Ik los onder meer materialen bij bouwplaatsen. Soms werk ik ook op de strooidienst en ga ik met de kraanwagen naar de wegenbouw. In eerste instantie kijken ze in de bouw nog wel eens op als een vrouw met zo’n grote vrachtwagen aankomt, maar als ze zien dat je wat in je mars hebt, hebben ze meteen respect. Ik vind dit werk leuker dan alles dat ik tot nu toe heb gedaan. Er is de nodige afwisseling en er is altijd genoeg te doen.”


Eigen rijopleiding met twee instructeurs

Leon Feijen is als HR-medewerker bij Transflexion verantwoordelijk voor de werving en selectie van nieuwe chauffeurs. “Ik heb dus zelf geen groot rijbewijs”, vertelt hij. “Maar ik ben wel voortdurend op zoek naar mensen die dat wél hebben of willen halen. We willen graag in contact komen met gemotiveerde mensen zoals Patricia, Cher en Marco, die hier net met zijn opleiding is begonnen. Maar ook gepensioneerde chauffeurs die toch nog graag een dagje of twee willen werken zijn welkom.”
Marco zit tegenover hem en vult aan: “Het is mooi dat ze bij Transflexion een eigen rijschool met twee instructeurs hebben. Ik ben opgeleid in de logistiek op mbo-niveau, maar wilde als kind eigenlijk al graag de weg op net zoals mijn vader. Dankzij een gedegen constructie bij Transflexion wordt dit nu mogelijk gemaakt. Het uitzendbureau heeft me ook geholpen met een tijdelijke baan bij een transportbedrijf. Daar ben ik nu logistiek medewerker en tegelijkertijd volg ik op afgesproken uren dus een opleiding tot chauffeur.”


Afwisselend werk met volop keuzemogelijkheden 

Cher Meisen is met zijn 53 jaar een ervaren rot in de vervoerssector en werkt al vijf jaar bij Transflexion. Eerder werkte hij met name in het internationale transport. Hij koos bewust voor het werken bij Transflexion. “Ik vind het gewoon een gezellige club”, vertelt hij en wijst op de koffie en de vlaai die binnen handbereik staan. Ik voel me hier thuis en wil nooit meer weg. Ik deed vroeger vooral de lange baan, maar ik wil nu een beetje in de buurt blijven. Momenteel rijd ik daarom voor een kozijnenfabrikant binnen Nederland, zodat ik iedere dag gewoon thuis ben. Ik geniet nog steeds van de vrijheid en de afwisseling die bij het chauffeurswerk horen.”

 

Transflexion Hét uitzendbureau in transport 

In 2005 begon André Smeets uitzendbureau Transflexion met één chauffeur. Inmiddels heeft het bedrijf zes kantoormedewerkers, ruim tachtig chauffeurs en tientallen klanten. Die klanten zijn internationale transportondernemingen, vuilnisophaaldiensten, pakketdiensten, bouwondernemers, grondverzet, industrie en andere organisaties die chauffeurs nodig hebben. De één kiest voor Transflexion omdat ze graag een flexibele schil aanhouden, de ander omdat ze de werving en selectie aan een vakbekwaam bureau willen overlaten. Regelmatig nemen klanten van Transflexion een chauffeur in vaste dienst, maar dat kan pas nadat die chauffeur minimaal 1.200 uur via het uitzendbureau heeft gewerkt. Een groot voordeel van het werken voor Transflexion is de grote variëteit aan klanten, waardoor je met tal van verschillende soorten transport en branches kennis kunt maken. Tevens bieden wij met onze rijschool ook beginnende chauffeurs, na een aantal testen, graag de kans om hun weg te vinden in de transportsector.


Snel op weg als beroepschauffeur? 
Kom dan gerust langs in onze vestiging in Echt voor een gesprek! 


I: www.transflexion.nl  
T: 0475 416 000
Bosstraat 1
6101 NV Echt

Tekst: Peter Swelsen
Beeld: Petra Niessen