Tilburg

Verzekeraar CZ schrijft weer zwarte cijfers

Print
Verzekeraar CZ schrijft weer zwarte cijfers

Afbeelding: ANP

Zorgverzekeraar CZ heeft vorig jaar afgesloten met winst, na een negatief resultaat in het voorgaande jaar.

De verzekeraar zag de zorgkosten in 2018 iets minder hard stijgen dan geraamd en was daar dus minder geld aan kwijt. Tegelijkertijd kwam er meer geld binnen door hogere premie-inkomsten. Dat had te maken met hogere premies en een toename van het aantal verzekerden bij CZ.

CZ noteerde een operationele winst van 140 miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog een verlies van 140 miljoen euro. De premieopbrengsten stegen met 682 miljoen euro tot ruim 10 miljard euro.

Zorgverzekeraars hebben geen winstoogmerk. CZ gebruikt de winst om de buffers te versterken. Ook wordt het geld gebruikt om de premies te drukken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen