Initiatiefnemers trekken plan voor zondagsmarkten in Venlo terug

Print
Initiatiefnemers trekken plan voor zondagsmarkten in Venlo terug

John Philippen (rechts) was één van de initiatiefnemers van de zondagsmarkt. Hij staat met zijn kraam ook op woensdag op de markt in Venlo. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Er komen dit jaar toch geen zes zondagsmarkten op het Nolensplein in Venlo. De initiatiefnemers stellen dat ze tegengewerkt worden door de gemeente en trekken zich daarom terug.

Volgens mede-initiatiefnemer John Philippen moeten er bij de gemeente Venlo tekeningen aangeleverd worden waarop te zien is waar de bij de markt horende oude ambachten komen te staan. Hij en de andere initiatiefnemers zien dit als tegenwerking. „Het heeft allemaal geen zin meer”, zegt Philippen. „De gemeente wil dit gewoon niet.”

Vorige week liet de gemeente Venlo nog weten positief te staan tegenover het plan voor zes zondagse markten tussen Nolensplein en Nolenspark. Wel wilde Venlo dat de zes markten niet op de eerste, maar op de laatste dag van de maand gehouden zouden worden. Dan is op het Vleesplein een brocantemarkt. Afgelopen maandag vond overleg plaats tussen de initiatiefnemers van de zondagsmarkt en de gemeente. Tijdens dat gesprek trokken de marktkooplui hun plan terug.

Een woordvoerder van Venlo noemt het ‘complete waanzin’ dat de initiatiefnemers de gemeente van tegenwerking beschuldigen. „We staan juist zeer positief tegenover dit plan”, aldus de woordvoerder. „Het lijkt ons alleen niet meer dan logisch dat plannen op papier komen te staan, ook in verband met de veiligheid.”

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje