Fatale schietpartij Geleen vastgelegd in 112-gesprek: ‘Ik ben geraakt, ik ben geraakt’

Print
Fatale schietpartij Geleen vastgelegd in 112-gesprek: ‘Ik ben geraakt, ik ben geraakt’

Bloemen bij de plek waar Kalicharan werd doodgeschoten. Afbeelding: Annemiek Mommers

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De schietpartij in Geleen waarbij in april 2018 de 34-jarige Radjan Kalicharan omkwam, blijkt te zijn vastgelegd in een 112-gesprek. Het slachtoffer had de alarmcentrale aan de lijn toen de fatale schoten gelost werden.

L1 publiceerde woensdagochtend camerabeelden van het schietincident en het 112-gesprek.

Confrontatie

Op de beelden is te zien hoe het slachtoffer en zijn vriendin de confrontatie zoeken met hun buurman, hoofdverdachte Doy S. De vrouw loopt met twee messen naar de deur van Doys woning en maakt stekende bewegingen. Er volgt een confrontatie.

Even later komen vier mannen met knuppels naar buiten en ontstaat er een gevecht, dat uiteindelijk eindigt met de schietpartij.

Alarmcentrale

Kalicharan had ondertussen gebeld met de alarmcentrale. De centraliste hoort het rumoer en uiteindelijk ook de fatale schoten. Te horen is hoe het slachtoffer roept „ik ben geraakt, ik ben geraakt”. Op vragen van de agente reageert hij niet meer.

Justitie laat aan 1Limburg weten niet te willen reageren op de beelden.

In de zaak zitten nog twee verdachten vast: Doy S. (36) uit Geleen en Robert van E. (29) uit Sittard. Ze worden verdacht van de moord op Kalicharan en van poging tot moord op diens vriendin.

Lees ook: Verdachten moord Geleen blijven in de cel