Vlaamse minister optimistisch over sneltram Hasselt - Maastricht

Minister Ben Weyts © De Limburger

De Vlaamse minister Ben Weyts blijft optimistisch over de sneltram Hasselt - Maastricht. Hij verwacht er met de stad Hasselt uit te komen.

Steven Vandeput, de nieuwe burgemeester van Hasselt, zei maandag dat het geld voor de sneltram beter besteed kan worden aan andere verkeersprojecten. Hij is van de N-VA, de grootste partij in Hasselt, en wil een wijk ontzien waar de tram doorheen moet komen.

Overleg

De woordvoerder van minister Ben Weyts reageert: ,,Er loopt momenteel technisch overleg met de Stad Hasselt, die enkele heel concrete suggesties heeft gedaan. We bekijken wat de technische, procedurele en financiële haalbaarheid van daarvan is, maar minister Weyts gaat ervan uit dat dit wel zal lukken.”

Lees ook: Politiek spel of doodsteek sneltram Hasselt - Maastricht?

Eerder reageerde vervoersmaatschappij De Lijn al in soortgelijke bewoordingen. De tram zou in 2024 moeten gaan rijden. De Raad van State in Nederland zal zich er binnenkort over uitspreken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal