Mama’s Pride viert feest op 25ste editie in Geleen

Print
Mama’s Pride viert feest op 25ste editie in Geleen

Coely Afbeelding: Jesse Willems

Geleen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Festival Mama’s Pride viert haar 25-jarige bestaan op 11 en 12 mei in het Burgemeester Damenpark in Geleen met een rijkgevulde muziekcocktail van een kleine 20 artiesten zoals DeWolff, George Baker, Limburgse helden als Valsj Plat XL, Mijn Carboon en Janse Bagge Band.

Mama’s Pride viert feest, maar maakt ook een muzikale knipoog naar het eveneens jubilerende collega-festival Pinkpop door een reünieconcert van hippierockers The Dream (1966-1973) te boeken. De oude rockers uit Tiel, die hun carrière als Mother’s Love begonnen in 1966, stonden al eens eerder op de festivalwei in Geleen, tijdens de beginjaren van Pinkpop.

Programma Mama’s Pride 2019.

Jonge honden

Maar er wordt op de 25ste editie van het Geleense festival vooral vooruitgekeken door de organisatie onder leiding van Koen van den Berg. Aanstormend talent en een muzikale belofte voor de toekomst is onder anderen de Belgische Coely (ook te zien op Pinkpop dit jaar). In thuisland België wordt de hiphop/r&b-diva vergeleken met Nicki Minaj en overladen met awards.

Uit Amsterdam komt het jonge-honden-collectief Valvetronic Brassband. Vanwege hun recente energieke optreden op Eurosonic Noorderslag worden zij getipt als festivalfavoriet met hun mix van brassmuziek, EDM en hiphop. Begin juli zijn ze ook te gast op Blow (onder de vlag van het Wereld Muziek Concours) in Kerkrade.

Baker

Hitmachine en publiekstrekker deze festivaleditie is George Baker (inmiddels 75 jaar) die zijn 50-jarige jubileum als artiest viert. Maar ook gitaarrockers DeWolff zullen in thuisstad Geleen hun fanbase treffen als afsluiter van het festival op zondag.

Limburgse helden deze editie zijn onder anderen Valsj Plat XL die bekend werden met hun Rolling Stones-covers in het dialect, Mijn Carboon (tributeband van Rim Steijvers/Toon Konings) en Janse Bagge Band van Henk Steijvers. Janse Bagge stond overigens in de jaren tachtig ook op Pinkpop dat toen nog in het Burgemeester Damenpark plaatsvond.

Camp

Zangeres Merel Baldé, artiestennaam Merol, zal wellicht niet bij iedereen een belletje doen rinkelen. Haar scabreuze liedjes zijn wellicht beter bekend. Haar expliciete hits Lekker met de meiden, Ik wil een kind van jou (pomp me vol en doe het gauw) en Hou je bek en bef me spreken een groot (hipster)publiek aan. Niet voor niets toert de zangeres/kunstenaar op dit moment met succes langs grote popzalen in het land. Merol vertegenwoordigt camp en moderne girlpower ineen.

Mama’s Pride 25ste editie, 11 & 12 mei, Burgemeester Damenpark Geleen, entree is gratis.

www.mamaspride.nl