‘Optochten Eijsden-Margraten rustig verlopen’

Print
‘Optochten Eijsden-Margraten rustig verlopen’

De optochten in Eijsden-Margaten verliepen dit jaar veel rustiger. Afbeelding: Rob Oostwegel

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

De carnavalsoptochten in Eijsden-Margraten zijn dit jaar, in tegenstelling tot voorgaande edities, ‘rustig’ verlopen.

Die conclusie trekken de gemeente en de politie. Voorgaande jaren was er nogal wat te doen over de carnavalsfeesten in Eijsden-Margraten. De commotie had vooral te maken met overmatig alcoholgebruik - met overlast tot gevolg -, onveilige wagens, te harde muziek en zwerfafval.

Orde

Al een paar jaar probeerden de gemeente en team handhaving meer orde te scheppen, maar dat was lange tijd zonder resultaat. Dit jaar lukte het wel. In aanloop naar carnaval waren er speciale informatieavonden voor de betrokken verenigingen. Tijdens de optochten werden alle wagens grondig gecontroleerd en was er nauw contact met de mensen die er verantwoordelijk voor waren. Tijdens de Lempkesoptochten reed er zelfs op iedere wagen iemand van de organisatie mee.

Toezicht en handhaving heeft daardoor dit jaar niet hoeven ingrijpen. De gemeente deelt ‘een groot chapeau’ uit aan alle betrokkenen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen